Gran Canaria
19 til 26°C
temperatur
2799 timer
solskin om året
148 mm
regn
298 dage
tør
67 dage
regn
0 dage
sne

Klimaet i Gran Canaria

Gran Canaria har et subtropisk klima, hvilket betyder, at der er varmt vejr hele året rundt. Gennemsnitstemperaturen på øen er 21 grader Celsius. Øens klima er også meget tørt, hvilket gør øen til et godt sted at bo eller besøge, hvis du er på udkig efter solrigt vejr. Klimaet på øen er også meget tørt, hvilket gør øen til et godt sted at bo eller besøge, hvis du er på udkig efter solrigt vejr.

Klimagennemsnit for hele året

  • Dag: den gennemsnitlige dagtemperatur er mellem 19°C og 26°C
  • Nat: den gennemsnitlige temperatur om natten er mellem 15°C og 21°C
  • Havvandstemperatur: havvandstemperaturen er mellem 20°C og 25°C
  • Regn: det regner 67 dage, og der er i alt omkring 148 mm regn
  • Solskinstimer: i løbet af året er der 2799 solskinstimer
Maksimal temperatur: mellem 19°C og 26°C
Varmeste måned: 26°C i August
Koldeste måned: 19°C i Januar
Nattemperatur: mellem 15°C og 21°C
Havvandstemperatur: mellem 20°C og 25°C
Tørre dage: 298 dage
Dage med regn: 67 dage
Dage med sne: 0 dage
Nedbør i alt: 148 mm
Antal solskinstimer: 2799 timer

Klimaet på Gran Canaria er påvirket af passatvindene. Passatvindene er en type vind, der blæser fra øst til vest. Disse vinde er med til at holde temperaturen på øen varm og stabil. Passatvindene er også med til at holde fugtig luft væk fra øen, hvilket forhindrer nedbør.

Gran Canaria har også masser af solskin med et gennemsnit på 2.700 solskinstimer om året. Dette gør Gran Canaria til et fantastisk sted, hvis du leder efter et sted med godt vejr.

Forår (marts-maj)

Vejret på Gran Canaria er meget dejligt om foråret. Temperaturen ligger mellem 20-25 grader, og der er ikke mange turister, da det stadig er lavsæson. Det er et godt tidspunkt at besøge byen på, hvis du vil undgå menneskemængderne, men stadig vil nyde det gode vejr.

Sommer (juni-august)

Sommermånederne er de travleste på Gran Canaria på grund af de perfekte vejrforhold. Temperaturen ligger omkring 25-30 grader celsius i denne periode, hvilket er meget behageligt for de fleste mennesker. Hvis du ikke bryder dig om store menneskemængder, er det måske ikke det bedste tidspunkt at besøge Gran Canaria, da der er mange mennesker.

Høst (september-november)

I september begynder temperaturen at køle lidt af, men det er stadig meget behageligt med en gennemsnitstemperatur på 23 grader Celsius. Oktober og november anses for at være den stille sæson på Gran Canaria, da der er færre turister på disse dage, men vejret er stadig behageligt. Det kan være et godt tidspunkt at besøge landet på, hvis man vil undgå de travleste måneder, men stadig vil nyde godt af det gode vejr.

Vinter (december-februar)

Vintermånederne kan være kølige med en gennemsnitstemperatur på 18 grader Celsius. Hvis du ikke har noget imod køligere temperaturer, kan det være et godt tidspunkt at få billigere priser på hoteller og flybilletter.

Hvad er den varmeste del af Gran Canaria?

Den sydlige del af øen er den varmeste del af Gran Canaria, da den nyder godt af flere solskinstimer om dagen end noget andet sted på øen.

Her finder du også Maspalomas klitterne, som er et af de varmeste steder på øen med en gennemsnitstemperatur på 25 grader Celsius. Disse smukke sandklitter strækker sig over kilometerlange strækninger og er hjemsted for en lang række forskellige planter og dyr. I regionen finder du mere end nok hoteller til at nyde solen her.

Temperaturgraf

Denne graf viser den gennemsnitlige maksimumtemperatur (rød) og minimumtemperatur (blå) for Gran Canaria.

Nedbørsgraf

Denne graf viser den gennemsnitlige mængde nedbør pr. måned for Gran Canaria.

Vil du hen til Gran Canaria?

Dette er de rejseselskaber, hvor du kan bestille en rejse til Gran Canaria:

Tilbud til Gran Canaria

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dag
max °C
19 19 20 21 22 23 25 26 25 24 22 20
Nat
min °C
16 15 16 16 17 18 20 20 21 20 19 17
Vand 22 20 20 21 21 22 23 24 25 24 24 22
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nedbør 13 25 15 8 2 0 0 5 14 27 21 18
Dage
regn
6 7 7 5 3 2 2 4 6 8 10 7
Dage
tørt
25 21 24 25 28 28 29 27 24 23 20 24
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Sol timer
om dagen
7 7 7 8 8 8 9 9 8 8 7 7
Vindstyrke
i Bft
4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 3 4
UV-indeks 4 5 5 5 5 6 6 6 6 6 5 5

Bedste rejsetidspunkt Gran Canaria

De varme og behagelige temperaturer gør Gran Canaria til et sandt solskinsmål året rundt og et meget populært sted for solhungrende feriegæster, hvilket gør det til et af de mest besøgte steder i verden i vintermånederne. Det er ikke overraskende, at vintermånederne er den travleste rejsesæson på Gran Canaria, især omkring ferien, som er en rigtig højsæson.

Månederne november, december, januar og februar falder ind under kategorien Gran Canarias vintersæson. Selv om det bliver lidt koldere i vintermånederne, er dette sted stadig intet mindre end et paradis sammenlignet med de midterste og nordlige dele af Europa.

En tur til strandene på Gran Canaria

Hvis du er på udkig efter en solrig og varm ferie, er det bedste tidspunkt at besøge Gran Canaria om sommeren. I denne periode vil du kunne solbade hele dagen og endda bade i havet uden at føle dig utilpas.

Hvis du ønsker at tage til Gran Canaria for at tage på strand- eller poolferie i de måneder, der er de varmeste og tørreste, så bør du kigge på maj, juni, juli, august og september. Det er de måneder, hvor der er færrest chancer for regn.

Øen har en stigning i nedbør i løbet af oktober måned, hvilket er det første tegn på et potentielt vejrskifte. Oktober vil stadig have behagelige temperaturer, men der er en god chance for, at der vil komme regn to eller tre dage i løbet af måneden.

Klimatabel for Gran Canaria

I denne klimatabel kan du på et øjeblik se, hvordan det gennemsnitlige vejr er pr. måned for Gran Canaria. Dataene blev indsamlet over en periode på 30 år, hvorfra et gennemsnit pr. måned blev udledt. Fra år til år kan forskellene være større eller mindre, men med denne klimatabel har du en god idé om, hvordan vejret kan være for Gran Canaria i en given måned.

Oplevelser vejr Gran Canaria

Har du været til i Gran Canaria?

Skriv din oplevelse med vejret fraGran Canaria og få chancen for at vinde 1000 kr!

Din e-mail vil ikke blive vist i anmeldelsen og vil ikke blive videregivet til tredjeparter

Populaire bestemmingen i Gran Canaria

Byer og landsbyer i Gran Canaria

Har du set en fejl?

Send os en e-mail, vi er taknemmelige for din hjælp.